Tuesday, 4 September 2012

Gendang Gendut...

Haloha...

Hari ni seperti biasa dalam rutin harian, menetap di library.. Tapi hari ni memang lewat dang pergi.. Lepas zohor barulah gerak ke kampus... Pagi tadi, kaki plak jadi bengkak.. Tak tahu sebab apa.. Maybe salah urat kot... Sepatutnya berjanji dengan Fatimatul pukul 10, keadaan tak mengizinkan dang jumpa dia pukul 2 lebih macam tu.. Time tu memang dia dah lemau la untuk study lagi.. Jadi, Fatimatul minta diri dulu sebab dia dah lama sangat duduk dalam library dan tak makan lagi...

Dang tak kisah... Sebab kalau dipaksa belajar pun, tak masuk susah jugak kan... Petang tadi, dang dan Che je lah yang study dekat library.. Seperti biasa jadi tutor mengajar Che topik yang dia tak berapa nak faham.. Pada masa yang sama, dang pun buat latihan mana-mana yang patut.. Sebab nak ingatkan balik mana point-point yang penting.. huhuhu..

Dalam belajar tu, mak aih tahap kelaparan meningkat sampai ke 100 %... Aduh... Memang tak larat sangat dah.. Banyangkan, duduk dekat library sampai nak tutuplah.. Perut memang berbunyi sakan.. Dang wat tak tahu je depan Che.. Lantaklah.. hehehe... Terpaksalah cover baik punya.. hohoho.. Nak balik je, hujan turun dengan lebatnya... Terpaksalah menumpang Si Che.. Nasib baik ada Che, kalau tak memang basah kuyup.. hohoho..

Balik je rumah, terus dang ke dapur... Tak sabar dah nak makan... Tengok apa yang ada, dang siapkan.. Jadi, menu hari ini ialah ikan bilis sambal dan ikan masin.. Memang naik selera makan disebabkan ikan masin.. Dah lama tak makan ikan masin, tu yang jadi lagu tu.. hehehe... Alhamdullilah.. Perut pun dah tak berbunyi lagi... Jadi, bolehlah teruskan aktiviti malam seperti biasa... Jangan fikir lain taw, study lah maksud dang... hehehe..

Esok last dang berdiskusi... 
Sebelum dang berperang pada hari Khamis ni...
Janganlah pening-pening lagi... hohohoo


peace ;p

2 comments:

ASZ said...

Good Luck!!!
Bi taufiq wannajah... =)

Dang Intan Duka said...

Asz:

thanks kak asz.. :)


peace