Saturday, 1 October 2011

Get Well Soon Father...

Haloha..


Hari ini, genap 2 hari ayah dang sakit.. Bila dang mendapat berita tu, dang baru sahaja habis meeting kelas dan tengah lepak nak makan malam.. 

Dari maklumat mak dang cerita kat dang, ayah dang rasa sakit kat bahagian perut.. Bila balik dari solat tahlil dekat kem baru, perut ayah rasa macam nak terburai sakitnya.. Malam tu jugak, ayah dang dikejarkan ke hospital besar dengan menaiki ambulans.. Doktor dah buat medical check up dekat ayah dang tapi penyakitnya tak dapat dikesan.. Dan ayah dang tak sakit pape pun mengikut apa yang doktor cakap.. Semalam, mak cakap bila ayah makan je mesti muntah balik.. Hari ini, keadaan ayah dah baik sikit berbanding semalam.. Muntah-muntah tu tetap ada.. Hurm.. Pening dang fikirkan, ayah sakit apa.. 

Dang yang dengar ni, terus tak senang duduk.. Tapi dang tetap berlagak macam biasa.. Sebab dang tak nak kerisauan dang ni tercetus di muka.. Bukan apa, nanti bila budak kelas tahu, dorang akan asyik tanya.. So, bila dang teringat je tentang ni, dang tak boleh nak fokus untuk projek kelas yang dang handle.. Nak jenguk ayah pun jauh.. Jadi, doa je yang dang dapat sampaikan..

Dang ada juga ceritakan hal ni dekat kenalan-kenalan dang dan dorang ada bagi cadangan yang boleh digunakan.. Bukan apa, dorang takut ayah dang terkena buatan orang je.. Jadi, cadangan yang dorang berikan dang bagi tahu dekat mak.. Dan sejak semalam, ayah baik sikit keadaannya.. 

Terima kasih yer kawan-kawan kerana sudi membantu dang..
Jasa korang tetap dikenang..


peace ;p

6 comments:

haslinda said...

smga ayah cpt smbuh :)

JIJI YU said...

syafahullah

DOMU-KON said...

salam..kak did..shirah doa ayah kak did..shat2 yer... rindu sma. kak did..Iklas..shirah,ft abd kids.

Dang Intan Duka said...

haslinda:

thanks taw fren..
risau je..


peace

Dang Intan Duka said...

jiji yu:

amin..
tahnks bro..




peace

Dang Intan Duka said...

domu-kon:

sssyyyiirraahh !!!
rindunya sama kamu jugak..

thanks taw..
doakan ayah k.did k..huhu



peace