Monday, 7 November 2011

D-Tag. KENA Laksanakan !!!

Haloha..


Ada masa terluang, baru boleh laksanakan tugasan dalam berblogging ni.. 
Apa lagi kalau bukan TAG. 
Selepas di tag oleh 2 orang mak cik 
merangkap teman sekuliah dang time diploma, 
Maria dan Areen.. 
Memang kena buat la kan.. Kalau tak, mau dang kena tempiasnya.. hihihi
Jadi, kepada yang tak ada banyak masa, silalah terus klik X, 
dekat hujung belah kanan tu ye..
Jimat masa korang kan.. hohoho

************************************************

First : The Rules.

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS' YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.



11 Things About Me:

1. Seorang yang mementingkan kesempurnaan.
2. Tidak suka membazir ( Lebih-lebih lagi bab makan ) hihi
3. TAK SUKA makan BUAH.. Actually banyak juga yang dang tak makan..
4. Suka shopping.
5. Suka baca novel ( thriller )
6. Mudah berkawan
7. Mempunyai senyuman yang lebar ( senyum ikhlas )
8. Pendiam bila berada di kalangan yang tak kenal
9. Sentiasa think positif pada orang lain ( tu yang selalu kena tipu.. haha )
10. Suka warna-warna yang ceria
11.Masih mencari " Jejaka Idaman " (*_*)

*********************************************************

Soalan-soalan yang perlu dijawab dari Areen

First impression bila jumpa aku ?
Terkejut gila.. sebab tak sangka budak teknik (kos kejuruteraan awam) ambil kos sama dengan dang..

Lepas kawan dengan aku, korang rasa aku ni kawan yang macam mane ?
Seorang yang cool dan senang minta tolong bila diperlukan..

Percintaan tu penting tak bagi umur-umur kita yang sekarang ni ?
Sangat penting.. Tapi kalau family carikan calon suami/isteri, boleh lagi la dianggap dalam kawalan cinta-cinta ni..

Ada gf/bf tak ? Sape nama ? ( nama penuh )
Tak ada.. hahahha.. Masih seperti dulu..

Dah berapa lama bersama gf/bf tu ?
Tak dapat nak nyatakan.. haha

Korang berkawan lagi tak dengan ex-gf/ex-bf korang ?
Yup.. Sesetengahnya menjadi kawan baik.. Separuh lagi hilang tanpa khabar berita..

Paling suka binatang apa ?
Sebenarnya tak ada langsung.. Sebab tak minat..

Apa benda yang korang teringin sangat-sangat nak buat ?
Nak melancong setiap bulan.

Negara yang korang teringin sangat nak pergi ? Sebab ?
Denmark. Ireland. Denmark. Sempena tercetusnya nama dang, DID..

Kalau korang diberi pilihan untuk memiliki satu benda dalam dunia ni, apa yang korang teringin sangat nak ? Itu mesti benda / Material.
Rumah Kampung Asli. ( dari setiap aspek kena ada ciri-ciri kempung )

Jenama dan model hp yang korang guna sekarang
Sony Ericsson C901

*********************************************************

Soalan-soalan yang perlu dijawab dari Maria

Sejauh mana korang kenal Marya Hana
Sejujurnya, dang masih lagi perlu kenal dan selidik lagi sape Marya ni.. kuikui.. Baru 3tahun kan.. So, macam-macam lagi nak kena gali.. hihi

First impression pasal aku
Kurus gila minah ni !! ;p

Suka / Tak blog ni. Sebab
Suka sangat-sangat.. Muaah2 !!
Kerana banyak info dang dapat terutama sekali dari Sifu dang la kan, Maria tentang rakan-rakan dip.. Boleh kongsi story morry bila tak ada member nak tadah telinga.. Dan juga boleh hantarkan pesanan kepada orang-orang tertentu.. tteettt !!! haha

Kalau boleh kembali ke masa silam, apa yang korang nak baiki dalam hidup.
Dalam pembelajaran.. banyak memorinya.. hoho

1 filem fantasi pilihan
Susah ni nak jawab sebab banyak sangat.. hoho..
hurm... " Beauty and The Beast "

3 blog pilihan
Jiji Yu

Izuddin Rahim

H.J

Ada fashion idol ? Sape ?
Buat masa ni takda.. haha.. Hanya jadi diri sendiri.. 
Pakai apa sahaja asalkan yakin dengan penampilan.. 
Cukup !!!

Berapa lama untuk siapkan 1 entry
Tak tentu.. bergantung pada al-kisahnya macam mana..

Kalau tengah marah, apa yang korang buat
Diamkan diri.. Masuk bilik maki hamun semua.. Tak pun call member yang tahan kena maki.
 So, baru release.. hahhaha

Pendapat tentang lelaki main kayu tiga
Sangat KEJAM !!! TAK BERHATI PERUT !!!
 berdasarkan dari pengalaman.. huhu

Kata-kata semangat untuk Marya Hana
Sentiasa tabah dalam menghadapi dugaan hidup.. walau apa pun ko lalui, 
jalani ia dengan senyuman di bibir walaupun ia menyakitkan.. 
peace no war.. hhihihi


Selesai tugasan tag.. hihihi
Malas nak tag-tag orang sebab tak ramai yang jenguk blog ni.. hahha


peace ;p

4 comments:

AdibahAzman said...

tag tag.. haha

Marya Hana said...

tahniah sbb dah berjaya langsaikan tag. haha.. :D

akhir kata cepat2 carik teman hidop.. bukan bf tau.. "teman hidop". amin.. !

Dang Intan Duka said...

adibahazman:

buat2.. jgn tak buat..hahha


peace

Dang Intan Duka said...

marya hana:

ur welcome.. :)

opps!! baik sifu..
ngah cari la ni..
pe kata ko kenalkan kat aku ke..
mana la taw, boleh lekat..
huhu:)


peace