Tuesday, 6 December 2011

INSFLAKASTA...

Haloha..

Baru-baru ni, dang dan geng Dejavu telah menghadirkan diri untuk melihat persembahan teater dari kelab kebudayaan.. Bukan jauh mana pun, dekat kampus dungun juga.. hihihi.. Teater ni bertajuk Insflakasta.. Sebenarnya, dang tak plan langsung untuk tengok teater ni.. Tiket ni pun Si Eton yang beli.. Gara-gara yang jual adalah dari budak Opems juga.. Kalau bukan dari budak Opems, maybe susah sikit la nak beli.. Sebabnya, budak Opems ni terlibat sebagai krew dalam pementasan ni.. So, senior-senior Opems ni bagi sokongan la, kalau dari kata lain.. Ceewaah... hihihi... 




Sebelum bermulanya pementasan, ada 2 persembahan yang telah disediakan oleh pihak pementasan.. 1 persembahan ialah nyanyian dari kumpulan apa ntah... Tak ingat plak nama group dorang.. hohoho.. Bagi dang, boleh tahanlah dorang perform.. :D


Kemudian persembahan dari tetamu jemputan.. Dan kalau korang nak tahu, beliau jugaklah yang mengarahkan jalan cerita pementasan ni.. Kira orang yang memantau.. hihihi


Pementasan telah berlangsung dengan baiknya.. Mengikut jalan cerita senang faham.. Props pun ok gak.. Simple je.. Dan pelakon yang melakonkan setiap watak pun boleh dianggap berbakat.. Yang paling dang tak boleh lupa ialah pada lakonan seorang budak lelaki yang melakonkan watak Bapuk.. Memang terbaik dan telah menenggelamkan semua pelakon.. Lebih-lebih lagi pelakon utama.. Dan trademark dia ialah
 "Kang aku korek-korek hidung..... " 
sambil tunjukkan jari kelingking ke atas.. hihih






Ini juga ada lah tanda sokongan dang kepada semua rakan-rakan yang terlibat dalam bidang seni ni.. Memang dah lama tak tengok teater sejak teater Natrah dulu.. :D


peace :p

2 comments:

DOMU-KON said...

dah lma xhang out ngan kamu miszz Dang.. meh la cini..sob2..rindu kat kak did

Dang Intan Duka said...

domu-kon:

btl3..
k.did pun memang nk turun sana..
tp dlm plan thn depan..lepas final..
b4 balik sawak, memang k.did akan berkampung di kl..
jd nanti kita wat plan k..
mana taw ada program ke..
hiihiihi



peace