Sunday, 26 June 2011

Tak sia-sia.. :)

Haloha semua blogger... :)

Bertemu lagi bersama dang untuk entry seterusnya... hihihi... bukan apa, dang tak sabar nak berkongsi crita dang bila dang dekat sarawak ni... macam-macam dang nak kongsikan tapi bila broadband slow menjadi penghalang untuk dang kongsikan bersama teman-teman blogger semua.. tapi teman-teman semua jangan risau, jika ada je masa terluang atau line internet laju macam formula 1 kat sepang tu, gerenti 100% dang akan mengupdatekan Mr Bibi ni... hihihi.... 

ok la.... dang teruskan dengan berkongsi apa aktiviti dang untuk hari pertama dekat sarawak ni... macam biasa bila dah lama tak jumpa keluarga, mestilah dang akan meluangkan masa bersama dengan adik-adik dang... sape lagi kalau bukan deeba dan asyraaf yang banyak mulut ni... untuk melepaskan gian si deeba ni yang dah lama nak tgk wayang, dang ikutkan je.. lagi pun dah lama jugak dang tak tgk wayang... last tgk wayang bersama hani dan khalid kat alamanda baru2 ni... hihihi... movie yang dipilih si deeba ialah KL Gangster.. mak dan ayah dang tak ikut tgk wayang, jadi dang, deeba dan asyraaf je yg menonton... 1st time tgk wayang kat pangggung Spring (shopping complex kat Kuching) ni, dang rasa pelik sikit... bukan apa, semua pengunjung semuanya macam muka cina... nak tgk melayu asli, memang susah la kan.. dah ckp kat sarawak, jadi kena la trima kan... hahhaha.. pelik sebab semua pandang pelik kat dang.. rata-rata semuanya tak bertudung.. jadi, bila tgk orang lain pkai tudung, tu yg usha pelik je.. tapi, dang wat bodoh je.. relaks kan diri.. hohoho

untuk movie KL Gangster memang terbaik.. dang rasa puas sangat sebab berbaloi la dang habiskan duet semata-mata nak tgk movie ni.. walaupun dah lama crita ni kuar, tapi tetap terbaik bagi dang.. myb salah 1 sebab dang memang sukakan crita aksi.. jadi, memang pilihan yang bijak... hihihi... aksi yang ditonjolkan oleh para pelakon memang real je.... dengan penghayatan watak yang dang rasakan masing-masing berjaya hayati dengan baik... :) kalau dari 10 bintang, dang akan bagi 9 bintang... itu dari pendapat dang.... 

asyraaf (adik bongsu) dan dang... paling banyak cakap..memang untuk dia title tu.. haha
berangan nak pkai purdah plak.. hahha.. 1 hari nanti...



dang dan adik-adik... :)



selesai menonton, terus jumpa balik dengan mak ayah dang.. dorang tunggu kat KFC je.. sambil2 tu makan.. sampai je, turn dang dan adik-adik plak menjamu selera.... hihihi.. lepas tu, masing-masing dah penat kan.. cukup la dah berjalan seharian untuk hari ni... untuk minggu depan, mak dang dah plan untuk bawa ke tempat yang lain plak yang ada kat kuching ni.. memang dang tak sabar nak pergi... untuk minggu ni, dang akan menghabiskan masa kat rumah je.. sbb apa?? kan time sekolah, jadi time cuti la baru jalan-jalan dan cuci mata lagi... hihihi.. jangan risau, tempat yang akan dang lawati mesti akan meninggalkan banyak kenangan... hihihi

tak sia-sia dang datang ke sini... keluarga dang pun sangat beria-ria nak tunjukkan dang semua tempat yang ada...kalau ikutkan ayah dang, memang nak berjalan je tanpa mengenal penat..... hihi

 " TERIMA KASIH MAK AYAH................ "



peace ;p

4 comments:

ashafanie said...

happy family..tringin nk tgk KL Gangster tp kt kelantan xde panggung..sob3

Deeba Debab said...

''puiii ! sial ''
dialog fadil a.k.a zizan pakwe ku.
HAHAHAHAHA :DD

dang intan duka said...

ashafanie:

thanks...ow..yeke??
xpe2..turun la tganu..hahha

peace

dang intan duka said...

deeba debab:

ko memang..tgk kusyuk bebenor..
hahaha