Tuesday, 26 July 2011

Gegarkan KUCHING..

Haloha semua teman-teman blogger.. :)

Hari ni dang nak kongsikan aktiviti dang sepanjang cuti hujung minggu yang lepas.. nak update aktiviti, asyik tertangguh je.. sori la yer lambat berkongsi.. hohoho.. ahad yang lepas dang dan keluarga berkesempatan round dekat bandar Kuching.. dengan cuaca yang panas terik tanpa segan silu menyambar-nyambar, kitaorang tetap menjalankan plan yang dah dibuat.. kali ni, dang berhajat untuk tengok-tengok muzium yang ada kat sarawak ni.. kalau korang nak tahu, banyak sebenarnya muzium yang ada tapi dang sempat pergi dalam 3 4 buah muzium je seperti muzium seni, muzium rama-rama, muzium etnologi dan sebagainya.. bukan apa, penat dah menguasai diri.. hoho

setiap muzium ada cerita yang tersendiri.. ada satu muzium tu, dang dapat tahu lebih lanjut lagi tentang suku kaum yang ada dekat sini.. teringat la plak time sekolah-sekolah dulu belajar sejarah.. hihi.. lepas jalan-jalan kat muzium, ambil feel plak kat taman bunga yang bersebelahan dengan muzium.. kali ni dang dan Deeba je merayap.. mak, ayah dan adik lepak2 minum.. dalam jenguk-jenguk tu, ada la kawasan tanah perkuburan untuk pahlawan dulu-dulu.. memang pecut la dang dan deeba dari situ... tak sempat nak pergi dekat menara, hanya separuh jalan je.. hoho










ok la.. nak out dulu.. nanti sambung round-round yang lain plak.. hihihi
jadi, kepada teman-teman boleh la melancong dekat sarawak ni, banyak tempat yang menarik.. so, boleh la kita berkongsi bersama kan.. hihi


peace ;p

6 comments:

abglan said...

Kirim terubuk masin sekor!

H.J said...

habis kuching dilawat..aha

..hizamirahim.. said...

tak pernah gi sana lagi.
:)

Dang Intan Duka said...

abglan:

boleh ajer..
bila mau??
hahah

peace

Dang Intan Duka said...

H.J:

baru sikit je ni..
ni baru intro..hoho

peace

Dang Intan Duka said...

hizamirahim:

kalau ada masa, dtg la..
memang terbaek..

peace